Yamaha motorsykkel

Yamaha har røtter helt tilbake til 1953 i Japan. Siden den gang har Yamaha Motor Company utviklet seg til å bli ledende innen motorsykkel produksjon. Før den tid har det velkjente motorsykkelmerket kjempet seg frem blant mange gode konkurrenter. Allerede i 1963 startet Yamaha jobben med å etablere seg i Europa.

Siden den gang har stadig flere motorsyklister oppdaget Yamaha. I 1968 etablerte Yamaha en avdeling i Nederland. Det ble deretter åpnet opp for import av produkter og motorsykler, fra den anerkjente merkevaren. Blant produktene kunne du finne er motorsykler, snøscootere, ATV-er og mopeder.

Deltakelse i Grand Prix World

For å fremme Yamaha som en merkevare deltok Yamaha i Grand Prix World Championships. Dette var et engasjementet som foregikk både utenfor og på banen. Denne arenaen har senere vist seg å være viktig for motorsykkelsporten. Etter hvert har Yamaha også åpnet opp for produksjon av Yamaha motorsykler i Europa.

I starten ble det produsert scootere og motorsykler som Neos 50cc-scootere og Majesty 125. I dag finner du Yamaha i over 40 land i Europa. Dette er derfor et motorsykkelprodusent som du garantert har lagt merke til. Det produseres stadig flere motorsykler som imponerer erfarne motorsyklister. Yamaha Motorsykkel kjøres derfor av utallige motorsyklister over hele verden.

Yamaha Majesty 125 – en klassiker

Velg riktig Yamaha motorsykkel

Det produseres stadig flere motorsykler fra Yamaha. For ordens skyld har Yamaha organisert motorsyklene sine inn i ulike kategorier. Du bør derfor ta en titt i kategoriene Supersport, Hyper Naked, Sport Heritage, Sport Touring og Adventure. Du finner garantert en motorsykkel som passer i en av disse kategoriene.

Yamaha R6 er et godt eksempel på supersport klassen

Før du bestemmer deg for hvilken motorsykkel som passer, bør du kartlegge dine behov. Velg blant motorsykler som er tilpasset både landeveiskjøring og bykjøring. Din utvalgte motorsykkel kan også brukes til og fra jobb, eller på lengre helgeturer. Du finner en passende Yamaha motorsykkel ved å ta utgangspunkt i dine kjørevaner.

Motorsykkel til bruk på vei

Når du skal velge en passende motorsykkel bør du vurdere om du kommer til å kjøre på vei eller offroad. Det kan være lurt å finne en motorsykkel som er tilpasset dine kjørevaner. Motorsykkelmodellen Sport Heritage, Sport Touring og Adventure er tilpasset kjøring på vei. Du kan også velge å konfigurere din egen motorsykkel.

Hvis du ønsker å bruke en motorsykkel offroad, bør du vurdere motorsykler i kategoriene Competition og Adventure. Her finner du garantert en motorsykkel som passer for deg. Dette er motorsykler som er tilpasset fartsfylt kjøring utenfor offentlig veibane. Du kan derfor kjøre trygt og sikkert uavhengig av kjøreforhold.

Konfigurer din egen motorsykkel

På hjemmesiden til Yamaha kan du designe din egen motorsykkel. Dette ved å tilføye ekstrautstyr og farger til motorsykkelmodellen som er avbildet. I den forbindelse kan du velge blant tre flotte motorsykkelmodeller. Dette er modellene Super Ténéré 1200ZE, Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition.

Super Tenere 1200ZE er en ordentlig sykkel til langtur i forlatte strøk

Du kan også bygge din egen motorsykkel ved bruk av Yamaha MyGarage App. Dersom du allerede er en lykkelig eier av en Yamaha motorsykkel, bør du laste ned appen Yamaha MyRide App. Dette er en app som er utviklet for å berike din kjøretur. Ved bruk av denne appen kan du lagre og dele detaljer rundt dine kjøreturer.