4 hjuls motorsykkel

Stadig flere har fattet interesse for 4 hjuls motorsykkel. En 4 hjuls motorsykkel kan også betegnes som en ATV. Du kan kjøre en ATV om du har fylt 16 år, har traktorlappen eller et vanlig førerkort for klasse B (les mer om motorsykkel lappen). Det er derimot flere typer ATVer tilgjengelig i dag. Du bør derfor bruke tid på å finne ut hvilken modell som passer deg best.

I Norge er de fleste ATVer registrert som traktor. Derimot er det også en del kjøretøy som er registrert som MC. Dersom firehjulingen kan kjøres med en maksfart på 6 kilometer i timen, må du ha førerkort. Du må også ha førerkort om den veier mer enn 50 kg. Disse retningslinjene gjelder også om du kjører i terreng.

En 4 hjuls motorsykkel kan gjøre susen i alle typer terreng

En fleksibel 4 hjuls motorsykkel

Den første ATVen ble tilgjengelig i 1980 årene. Den ble mye brukt som et arbeidsredskap i forbindelse med landbruk, alpinanlegg og skogbruk. En ATV kan registreres som en traktor eller som en motorsykkel. De firehjulingene som er registrert som traktor, kan ikke kjøre alle steder. Du bør derfor holde deg oppdatert om hvilke retningslinjer som gjelder for ditt kjøretøy.

Derimot kan en ATV som er registrert som en motorsykkel kjøre på både traktorvei og offentlig vei. Den kan også kjøre i utmark om du ønsker dette. Det er derimot visse begrensninger som du må forholde deg til. En 4 hjuls motorsykkel som er større enn totalt 50 kubikk, kan registreres i kategorien tung motorsykkel.

Oppnå god kjørekomfort

En 4 hjuls motorsykkel er ikke nødvendigvis veldig forskjellig fra en vanlig motorsykkel. Den kjører stabilt i skarp sving. En god ATV kjører med samtlige hjul godt plassert på veidekket. Dette er mulig på grunn av god demping. Du kan lene deg godt til siden når du kjører i sving. Du oppnår derfor en god kjøreopplevelse.

En 4 hjuling kan registreres for to personer. Du må derimot undersøke hvilke retningslinjer som gjelder for din 4 hjuls motorsykkel. Stadig flere oppdager gleden med å kjøre en 4 hjuls motorsykkel. Dette er et kjøretøy som gir en unik kjøreopplevelse. Du finner raskt den ekte kjøregleden når du kjører på veien.

Elektrisk 4 hjuls motorsykkel

Det er mangeulike typer 4 hjuls motorsykler å få i det norske markedet. En av de mest populære variantene er en elektrisk motorsykkel med fire hjul. Dette er et kjøretøy som bruke minimalt med drivstoff. Når du kjører en elektrisk 4 hjuls motorsykkel kan du også være fritatt å betale bompenger. Du kjører derfor både rimelig og miljøvennlig.

Enkelte av disse er elbiler som kan fremstå som en bil av liten størrelse. Dette er derfor et kjøretøy som har blitt mer vanlig i urbane strøk. En av de mest kjente modellene i denne kategorien er den norske klassikeren Buddy. Renault Twizy og Tazzari er også to modeller som er verdt å legge merke til.

En meget god kjøreopplevelse

Dersom du velger å gå til anskaffelse av en 4 hjuls motorsykkel får du mye kjøreglede med på kjøpet. Du bør derimot gjøre noen undersøkelser før du bestemmer deg for hvilken firehjuling som passer best for deg.

En liten videosnutt om ATV tips og råd fra YouTube