MC lån

Hvis du er ute etter en brukt motorsykkel (eller kanskje til og med en ny en fra forhandleren) kan du ta et lån for å betale for kjøpet. Men først må du sammenligne renter, månedlige nedbetalinger og andre faktorer for å se om et lån til MC er det rette for deg, og hva du bør ha i tankene når du skaffer et MC lån for å kjøpe din motorsykkel.

Uansett om du vil oppleve spenningen ved å kjøre en motorsykkel nedover landeveien eller bare trenger en måte å komme deg på jobb, kan det være fornuftig å ta et MC lån for å kjøpe en brukt motorsykkel. I mange tilfeller kan det være lurt med en refinansiering av MC-lån også, for å få eksisterende lån til en lavere pris.

Først må du sette et budsjett og bestemme hvor mye du er villig til å betale før du evetuelt handler. Du må også bestemme om du vil kjøpe en sykkel som du kan betale for kontant, om du trenger å få et lån til MC, eller som et tredje alternativ: om du skal refinansiere det lånet du allerede har.

Finn det beste MC lånet for deg

Ikke ta et lån uten å undersøke først. Start med å sammenligne forskjellige motorsykler og lånemuligheter. Her er hva du bør vite før du setter penger og kreditt på spill. Ikke alle långivere tilbyr finansiering for motorsykler, selv om de finansierer andre kjøretøy som biler. Men det betyr ikke at du kommer til å mangle alternativer. Å se på lånetilbud gjennom flere långivere kan hjelpe deg med å finne det beste tilbudet for deg.

Online långivere tilbyr lån for MC uten at du trenger å besøke en bankkontor eller bli medlem av en kredittforening. Du kan bruke sammenligningssider for å handle potensielle vilkår for ditt MC lån før du søker.

Prøv å ikke forhaste prosessen. Å låne på nettet kan være attraktivt på grunn av bekvemmeligheten, men du må fortsatt sette av tid til å lese og sammenligne tilbud. Sørg for å gjennomgå de små skriftene for uventede avgifter og kostnader, for eksempel straffer for å betale ned på lånet ditt tidlig eller svingende renter. Det er lurt å sammenligne den effektive renten.

MC lån fra bank

Uansett om du kjøper motorsykkelen din fra en forhandler eller en privatperson, kan du få finansiering separat via en bank eller annen långiver, og det kan bety at du får en bedre avtale for din situasjon.

Å gå gjennom en bank eller kredittforening kan tillate deg å bli forhåndsgodkjent for et bestemt lånebeløp og vilkår. I motsetning til forhandlerfinansiering, kan du bruke tilbudet om forhåndsgodkjenning til å shoppe rundt for å finne den beste brukte motorsykkelen lånet ditt dekker.

Vær oppmerksom på at du må fylle ut en fullstendig søknad hos banken eller kredittforeningen før du blir formelt godkjent for et lån for MC, og du kan bli tilbudt andre vilkår enn det du ble forhåndsgodkjent for.

Selv om du kan spare penger ved å låne fra en bank eller kredittforening, kan det også ta mer tid. Hvis du velger forhandlerfinansiering i stedet, vil du søke om lån og kjøpe motorsykkelen din på ett sted.

På toppen av det har hver bank og kredittforening sin egen prosess for å avvise eller godkjenne MC lån. Ting som for eksempel hvor mye du tjener vil spille en viktig rolle hos bankene, andre steder kan det noen ganger være lettere å få lån til MC.

Lån for MC fra forhandler

MC lån fra forhandler lar deg kjøpe og selge på samme sted. Med dette alternativet kan du søke om lån direkte fra forhandleren. Men denne bekvemmeligheten kan komme til en pris. Forhandlerfinansiering kan være dyrere og kan avskrekke deg fra å kjøpe en motorsykkel.

For eksempel kan et lån gjennom BMW bare være tilgjengelig for visse BMW-modeller.

Hvis du vil unngå å besøke flere steder, men du fortsatt vil gå gjennom en forhandler for å få finansiering, bør du vurdere å søke online eller via telefon. Mange forhandlere tilbyr nå muligheten til å søke om finansiering før de besøker sine utstillingslokaler.

Bør jeg ta et MC lån for å kjøpe en motorsykkel?

Å kjøpe en motorsykkel med kontanter kan hjelpe deg med å unngå finansieringskostnader og andre problemer, men hvis du ikke er i stand til å kjøpe en motorsykkel direkte, bør du først vurdere denne informasjonen.

Husk at i tillegg til penger til en motorsykkel trenger du også motorsykkel forsikring og drivstoff, og for en ny motorsykkel kan motorsykkel forsikring være svært dyrt. Mens brukte motorsykler gjerne bruker mer penger i drivstoff.

Fordeler med et lån for MC

Finansiering av en brukt bil kan være et smart trekk, da det er billigere og du kan nedbetale mesteparten av lånet ved å selge bilen dersom det er nødvendig. Nye biler mister verdi raskt de første årene. Dette kan føre til at en eier skylder mer på et lån enn et kjøretøy er verdt. Dette gjelder ikke i like stor grad for motorsykler. Motorsykler beholder verdien. Å kjøpe en motorsykkel med et MC lån kan være en god ide da de ikke nødvendigvis mister verdi like raskt som biler. En godt vedlikeholdt eller sjelden motorsykkel kan til og med beholde verdien eller øke verdien over tid.

Å ta et lån vil hjelpe deg med å få tilgang til transport. Å ta et lån kan være et godt alternativ når du trenger å sikre transport og ikke har den luksusen å vente på å spare penger. Med finansiering kan du kjøpe en motorsykkel nå og betale tilbake det du lånte over tid.

Ulemper med et lån for MC

Et lån kan være dyrt. Å låne penger betyr vanligvis å betale renter og gebyrer til utlåner, noe som gjør det dyrere enn om du hadde kjøpt motorsykkelen din med kontanter. MC lån for brukte motorsykler kommer noen ganger med høyere rente enn lån til nye motorsykler, så husk på dette.

Risiko for mislighold: Høye renter gjør det dyrere å låne penger. Høye rater betyr vanligvis høyere månedlige utbetalinger, og potensielt vanskeligere å betale tilbake lånet ditt. Manglende lånebetaling kan bety at du skader muligheten for å få andre lån i fremtiden.