Motorsykkel klær

Det lanseres stadig nye motorsykkel klær i dag. Det kan derfor være lurt å planlegge godt, før du begir deg ut på en motorsykkeltur. Du bør ha det komfortabelt på motorsykkelen uansett vær. Med riktig planlegging unngår du overraskelser hvor værmeldingen kan være til god hjelp. Derimot er det også en fordel at du har nødvendig motorsykkel klær tilgjengelig.

Veldig grei video om å kjøre i regnvær

Riktig bekledning gjør at du kan kjøre nå du vil og du slipper å ta hensyn til værforhold. Med riktig utstyr blir kjøreturen både trygg og komfortabel. I dag kan du velge blant et stort utvalg MC-klær. Ved å bruke komfortable klær oppnår du en bedre kjørekomfort, men det er også viktig at du har plass til oppbevaring, om du trenger det.

MC-klær til bruk om sommeren

I dag får du motorsykkel klær som i stor grad ligner på vanlige klær. Du kan derfor kombinere farger og tekstiler som du vil. Om sommeren kan du nyte lange kjøreturer uten å måtte ta hensyn til frost og kulde. Dette gjør det morsommere å kle seg. Du bør derfor bruke tid å oppdatere garderoben din med trendy MC-klær.

Full gjennomgang av CE merking MC klær

På varme sommerdager bør du velge klær med fiberduk og CE-beskyttelse. En CE-merking tilsier klær som har vært gjennom en test. Deretter merkes klærne i ulike klasser. I dag er CE-merking et krav fra EU. MC-klær som er CE-merket er designet for å være støtabsorberende. Motorsykkel sommerklær er utviklet for å ha en ventilerende effekt, når det er varmt.

Hold varmen om vinteren

Når det er kaldt er det viktig at du kler deg riktig. Du bør velge MC-klær som tåler vann, kulde og vind. Både jakke og undertøy bør være fôret for at du skal kunne beholde varmen. Du bør også vurdere å bruke flere tynne lag, i stedet for tykke klesplagg. Lette plagg gjør deg mer mobil når du sitter på motorsykkelen.

Du unngår å fryse ved å velge gode og solide motorsykkel klær. Du bør ikke fryse på hendene. For å unngå frost bør du derfor bruke varmehåndtak. Dette er håndtak som kan kobles til et strømuttak. Du kan vanligvis regulere varmen selv. Du kan også bruke gode hansker. Derimot kan tykke hansker føre til at du blir mindre mobil.

Videosnutt som vier hvordan og hvorfor hansker er greit

MC-klær til regnfulle dager

Det lønner seg å velge vanntette klær når du skal kjøre motorsykkel i regnvær. Du kan bruke regntøy på kjøreturen. Det anbefales at du bruker kroppsnært regntøy. Flagrende regntøy vil virke forstyrrende når du kjører i høy hastighet. Det har derfor blitt utviklet regnklær som er tilpasset bruk når du kjører motorsykkel.

Det har også blitt utviklet vanntette hansker til bruk på lange kjøreturer. Skinnhansker kan være et godt alternativ. Det er også viktig at du er tørr på føttene. Mange velger å bruke skinnstøvler i regnvær. Du bør impregnere skinnstøvlene før bruk. Det er viktig å huske på at veidekket kan være vått, selv om det ikke regner.

Bruk praktiske motorsykkel klær

Når du planlegger en langtur på motorsykkelen bør du vurdere klesvalget før du kjører. Slik unngår du eventuelle overraskelser i løpet av kjøreturen. Dårlige værforhold fører gjerne til at du blir ukomfortabel på veien. Det anbefales derfor at du kjører med gode motorsykkel klær.