Trike motorsykkel

Stadig flere motorsykkelentusiaster oppdager motorsykkelen med tre hjul. Denne motorsykkelen har fått navnet Trike. Her får du en motorsykkel som gjerne har et hjul foran, og to hjul bak. Denne motorsykkelmodellen ble utviklet for første gang av Benz Patent Motor Wagen i 1885. Siden den gang har Trike fått stor oppmerksomhet.

Du kan kjøre Trike om du har et gyldig B-førerkort fra før 2013. Ellers må du ha Tung MC-førerkort. Dette er en motorsykkel som kan kjøres som en touring motorsykkel. Når du kjører Trike oppnår du en meget god kjørekomfort. Kjøreopplevelsen kan derfor minne om når du kjører en liten bil.

En populær trehjuling i dag

Interessen for Trike har økt siden de første trehjulingene ble produsert. I dag er det fortsatt trehjulinger å se på norske veier. Det er i utgangspunktet ikke mulig å kjøre motorsykkel uten motorsykkellappen. Derimot kan du kjøre en trehjuling om du har bilsertifikat B fra før 2013, ellers er det andre regler som gjelder.

Mange mener at en Trike er enklere å kjøre enn en motorsykkel. Dette skyldes blant annet at den har tre hjul. En trehjulssykkel er nesten like fleksibel som en motorsykkel. Derimot ligger den stødigere i skarp sving. Mens de fleste motorsykler har et ratt, har en Trike et styre. Den kan derfor sammenlignes med en scooter.

En fullverdig motorsykkel i dag

Det hevdes at en Trike på mange måter er en fullverdig motorsykkel. Den kategoriseres gjerne som en touring motorsykkel. Dette fordi den ofte har to hjul bak og en bakaksling. På mange måter oppfører den seg som en bil på veien. Den viktigste forskjellen er derimot at du sitter åpent, slik som du gjør når du kjører en motorsykkel.

Dette er en av de viktigste grunnene til at Trike kjøres av motorsykkelentusiaster. Mange av de velkjente motorsykkelprodusentene har lansert trehjulinger i de senere årene. Harley Davidson er en av de mest anerkjente motorsykkelmerkene som har lansert Trike. Dette er modellene Freewheeler, Tri Glide Ultra og CVO Tri Glide.

Kan det bli kulere enn dette? en ekte Harley Trike

En robust touring motorsykkel

I dag er det utallige Trike-modeller tilgjengelig i markedet. Dette er et komfortabelt kjøretøy som passer utmerket til touring. Når du kjører en trehjuling sitter du gjerne i en oppreist kjørestilling. Dette gjør at du får en komfortabel kjørestilling. Du kan derfor kjøre lange strekninger om gangen. Dette passer perfekt til deg som liker å kjøre på lengre kjøreturer.

I mange av modellene er det også et praktisk bagasjesystem. Dette bagasjesystemet passer perfekt for deg som skal kjøre på lengre kjøreturer. Mange modeller leveres også med et komfortabelt passasjersete. Dette passasjersetet har gjerne en behagelig ryggstøtte. Mange trehjulinger kan også integreres med en sidevogn.

Bruk Trike til bykjøring

En Trike er et kjøretøy som egner seg godt til bykjøring. Den kan på mange måter sammenlignes med en scooter. Den kan kjøres i lav hastighet ved behov, og da spesielt den elektriske versjonen som er særdeles velegnet til bykjøring. Trehjulingen er stabil når du kjører i skarp sving. En Trike er derfor et kjøretøy som er verdt en nærmere titt.

Elektrisk Trike

I en hektisk hverdag kan en Trike være en god løsning. Den kan brukes når du skal kjøre til jobb, eller utføre andre korte ærender. Du kan også få mye glede av den på landeveien.