Lett motorsykkel

Det finnes mange varianter av motorsykler i dag. Du kan derfor velge en motorsykkel som passer deg og dine behov. Det er derimot ikke like enkelt å finne en motorsykkel som du blir fornøyd med. Du bør derfor foreta noen vurderinger før du bestemmer deg. En lett motorsykkel kan være det riktige valget for deg.

Før du bestemmer deg for hvilken motorsykkel du skal velge, bør du vurdere hvilke behov du har. Det er viktig å ta hensyn til hvor du skal kjøre med motorsykkelen. En lett motorsykkel er et praktisk transportmiddel til deg som bor i urbane strøk (les mer om BMW motorsykkel). Derimot vil du få mye ut av motorsykkelen om du kjører på landeveien.

Velg riktig motorsykkel

En lett motorsykkel passer for deg som ønsker økt mobilitet. Dette er en motorsykkel som passer for deg som har fylt 16 år. Slagvolumet på en lett motorsykkel er på 125 cm. Den har en maks effekt på 11 kW. Dette er en motorsykkel som passer som førstegangskjøp og som har førerkort i klasse A1.

Spørsmål til klasse A

Du kan også velge å gå til anskaffelse av en mellomtung motorsykkel. Derimot er aldersgrensen for å kjøre denne motorsykkelen 18 år. Du må også ha førerkort i klasse A2 for å kunne kjøre denne motorsykkelen. Tung motorsykkel er forbeholdt deg som har førerkort i klasse A.  Du må også ha fylt 24 år for å kjøre denne motorsykkelen.

Definer ditt bruksmønster

Det er viktig å vurdere hvilke bruksbehov du har. Før du bestemmer deg for hvilken motorsykkel du skal velge, bør du derfor definere ditt bruksmønster. Mange bruker motorsykkelen til og fra jobb. Derimot kan du også bruke den til langturer eller offroadkjøring. De ulike motorsykkelmodellene kan variere ut fra hvilke bruksområder de er tiltenkt.

Mange har behov for å bruke motorsykkelen over lange distanser hver dag. Da er det viktig å velge en motorsykkel som gir deg en god kjørekomfort. I den forbindelse er det også viktig å ta hensyn til sittestilling. Det er vanlig å bruke motorsykkelen til kjøring offroad eller på racerbanen. Du bestemmer selv hvilken modell som passer best.

LItt om sittestilling

Førerkort på lett motorsykkel

Ved å ta førerkortet på lett motorsykkel blir det lettere å fortsette til tung motorsykkel. Det eneste du trenger for å kjøre en større motorsykkel, er et tilleggskurs. Det finnes motorsykler i alle størrelser. Det er derfor ikke alltid like lett å vite hvilken modell som passer. Bruk derfor tid på å finne en lett motorsykkel som passer med dine forventninger.

Lett motorsykkel krever bare førerkort i klasse A1.  Du kan kjøre denne modellen fra du har fylt 16 år. Før du kan begynne på praktisk opplæring må du gjennomføre en kort teoretisk opplæring. Når du er ferdig med oppkjøringen kan du nyte en ny tilværelse. En lett motorsykkel vil gi deg stor glede i en hektisk hverdag.

Lett motorsykkel erstatter bilen

Stadig flere velger å gå til anskaffelse av en lett motorsykkel. Pågangen er derfor stor hos landets trafikkskoler. Sannsynligheten for at du senere fatter interesse for tyngre modeller, er stor. En lett motorsykkel kan erstatte bilkjøringen. Dette er et praktisk fremkomstmiddel, som passer bra for bruk i alle aldre.

Optimal bykjøring!