Klar for årets sesong?

Når snøen begynner å smelte, sola blir varm igjen  og telehiv på bakken begynner å gi etter, er dette en dag mange motorsykkelentusiaster har ventet på hele vinteren. Mange har kanskje brukt hele vinteren på å preppe og klargjøre sykkelen for årets sesong. Hvert eneste år skjer det en mengde ulykker der motorsykler er involvert. Dette skjer stort sett gjennom hele sykkelsesongen.

Alt som bør sjekkes på sykkelen før sesongen (og også gjennom sesongen):

På årests første ride, kan man lett bli overivrig og gi litt ekstra gass eller legge seg lenger ned enn vanlig i svinger. Dette går som regel bra for de fleste, men det er nok med litt rester av strøsanden som har blitt brukt under vinteren, før man ligger langflat på asfalten. Å skade seg på motorsykkel er ikke det samme som å pådra seg for eksempel gonore eller andre kjønnsykdommer (les mer om dette i bloggen til https://selvsjekk.com). For det første så er ulykker med motorsykkel mye mye mer alvorlig enn en dagligdags kjønnssykdom og sjansen for at man må betale med livet atskillig større.

Viktig med beskyttelse

Som med sex, så er det like viktig med beskyttelse når man skal kjøre motorsykkel. Hjelm og ryggplate er er must have. Både hode og rygg er meget vanskelig å erstatte selv om vi har kommet veldig langt medisinsk. Etter det som typisk er observert på norske veier, er nordmenn generelt veldig flinke til å bruke riktig utstyr når de er ute å kjører sykkel. Men det finnes likevel de som skal bare prøve sykkelen i gata og som dropper hjelm. Det er masse krefter i en motorsykkel, og det skal så lite til før man ligger på bakken. Selv de mest erfarne motorsyklister har uhell nå og da.

Selv en ulykke i lav fart kan gi deg alvorlige skader og tvinge deg til å holde sengen resten av motorsykkelsesongen. En sykkel dress eller andre klær som beskytter huden kan bety mye. Selv om man ikke blir involvert i et krasj kan man likevel gli av sykkelen og få seg en ufrivillig aketur på asfalten. Uten en kjøredress eller riktig utstyr kan man lett ha skrapt opp halve kroppen.

Så før årets sesong starter, sjekk at alt utstyr er på plass og i orden. En ulykke på veien er ikke noe som verken du som motorsyklist eller vi som kjører bil ønsker å oppleve. Tenk så trist det vil være for deg, og temmelig kjedelig for oss som kjører bil som må stå i kø i flere timer mens vi venter på at veien skal åpnes igjen etter en ulykke.