En fartsfylt drøm med motorsykkel

For de som har kjørt en “sykkel” før, så kan nok alle si at den følelsen man har når man sitter på sykkelen, det er det man kaller følelse av frihet. Kanskje det er derfor så mange av oss, spesielt menn, er så glad i disse fartsfylte maskinene.

Fra motorsykkelfilmer som ‘Easy Rider’ til populære motorsykler som ‘Born to be Wild’, har motorsykler alltid blitt romantisert i amerikansk popkultur, noe som igjen har påvirket resten av vesten, der i blant Norge. Enten du er en nybegynner som lurer på hvordan du velger en motorsykkel eller en person med en drøm som bare vil vite noen ting før du kjøper en motorsykkel, så skal vi prøve å gi deg litt info om det her.

Å kjøpe en motorsykkel kan være en av de beste og mest spennende avgjørelsene du noen gang vil ta. Det vil koste litt, men hva er det som ikke koster her i verden?

Valg av rett motorsykkel

Mange faktorer spiller inn når du vil velge en motorsykkel som passer for dine behov. Her er en kort liste over ting du må vite i ulike kategorier for å hjelpe deg med å bestemme

Siden vi alle er så ulike, og har forskjellig smak, så blir valg av motorsykler deretter også. Det finnes motorsykler for alle og enhver i mange fasonger, farger og størrelser, både på sykkelen og motor.

Cruiser for pendling

Å kjøpe en motorsykkel som er egnet for landeveiskjøring eller pendling kan også være et tøft kjøp, delvis fordi det er så mange modeller og alternativer der ute. Det viktigste spørsmålet man må stille seg selv er: Hva vil jeg gjøre med denne sykkelen?

Hvis du kjøper en pendlersykkel til daglig bruk, bør du vurdere veldig enkle eller «nakne» sykler som passer best inn i trafikk, parkering eller andre situasjoner. Komfortabel med nøytrale kjøreposisjoner og det kan være veldig viktig for deg å ha en sykkel med alternativer for oppbevaring eller bagasje.

Hvordan sitte på sykkelen.

Cruisers for “Søndagsturer”

Hvis dine ønsker er mer for sakte søndagsturer, ikke fokusert på pendling, parkering, trafikk, osv. så kanskje å se i «Cruiser»-kategorien. Lange, lavsete motorsykler, ofte forkrommet og beregnet på avslappede turer. Med lave seter (vanligvis ganske lavt) gjør dem komfortable for de fleste ryttere å glede seg over.

Sykkel bygd for fart

Hvis det er målet ditt fart og adrenalin, da er det nok en sportssykkel man er ute etter. Med sportssykler kan man komme seg raskt bort på kortest mulig tid.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en sportssykkel, forvent en lettvektsfølelse og det beste innen smidighet og manøvrerbarhet. Ta en prøvekjøring hvis alternativet eksisterer, og sørg for at du vil være komfortabel med å kjøre den så lenge du har tenkt å gjøre det på en gitt dag. Disse mest kraftige, høylytte, ofte overdrevne 1000cc+ sportssyklene kan være litt for mye for nye ryttere, mens det å begynne med en sportssykkel i 300-600cc-klassen gir sannsynligvis mest mening.

Slik sitter du på en en sportssykkel.

Retro / Vintage motorsykkel

Retro-sykler har blitt veldig populære i det siste, og mange produsenter har et retro-tilbud i serien. Å kjøpe en ekte klassiker i stedet for en moderne sykkel med retrofølelse kan imidlertid ofte spare deg for mye penger, og fortsatt føles veldig lik nye versjoner av gamle sykler.

Finansiere sykkeldrømmen med krypto

Å kjøpe seg en motorsykkel og utstyr er ikke billig. Dette er nok noe de fleste sykkel eiere kan skrive under på.

Man trenger midler til å kunne kjøpe seg drømme motorsykkelen, og de aller fleste går gjerne til banker og finansinstitusjoner for å be om et lån.

Men hva om det finnes andre måter å kunne skaffe midler til det? Hvorfor ikke prøve ut noe som virkelig er på fremgang, nemlig trading med krypto. Dette er noe som er verdt å prøve ut om man ikke har all verdens hast med å skaffe seg motorsykkelen man har siklet på.

Å trade med krypto gjør deg ikke rik over natta. Men over tid, og hvis man har litt skills innenfor dette, så kan man forvente seg å få en rimelig pen fortjeneste etter et par måneder.

Dette er kryptovaluta – for de interesserte.

Det avhenger selvfølgelig også av hvor mye penger man ønsker å investere i dette. Å bruke en tusenlapp på krypto og håpe på at man kan tjene seg 150-200 tusen på 5-6 måneder er lite realistisk. Man må satse litt for å vinne litt. NO GUTS NO GLORY sies det!