Tenk over dette når du skal kjøpe drømmesykkelen

Når du skal kjøpe motorsykkel er det ofte at drømmene er det som styrer de valgene man tar, men det er rett og slett også mange andre ting som er viktige å tenke over når man skal velge hvilken motorsykkel som er den helt rette for akkurat deg. Det er nemlig ikke bare det morsomme som gjør at man klarer å ta det beste valget, for økonomi og planlegging er viktige faktorer når det kommer til å gjøre kjøpe til den aller beste opplevelsen for deg, både underveis og etterpå.

Denne videoen handler om brukt bil, men er like relevant for MC.

Det å kjøpe drømmesykkelen er noe mange har lyst til, men ofte krever det litt planlegging og logistikk for å komme frem til de helt riktige valgene – og ikke bare om å finne den sykkelen man synes er finest, eller på en annen måte appellerer til deg mest på akkurat det estetiske. Og hvis man har kjøpt bil en eller annen gang, så vet man akkurat hva dette dreier seg om, for det å for eksempel skaffe seg et billån, er på mange måter likt som lån til sykkel.

Skal du kjøpe brukt eller nytt

Når du skal kjøpe den motorsykkelen du drømmer om, så er det viktig at du tar stilling til om du for eksempel har lyst til å kjøpe sykkel brukt, eller om du har lyst til å kjøpe en helt ny sykkel. Det er fordeler ved både det ene og det andre, og ofte har man en preferanse for enten å kjøpe nytt, eller å kjøpe brukt. For mange handler det om å kjøpe brukt ofte om å få en mer rimelig økonomisk løsning, men det er ting man skal tenke over når man velger brukt. For eksempel:

  • Sørg for å sjekke at det ikke er noen krav på sykkelen. Dette kan du sjekke i et register, og sikrer deg i fremtiden, i tilfelle noen andre vil gjøre krav på den. Det kan også være økonomiske krav i sykkelen som gjør at man ikke bør kjøpe den. Så sjekk ut dette før du kjøper en brukt motorsykkel.
  • Vær forberedt på høyere regninger på reparasjoner og vedlikehold. Nytt er bare bedre enn brukt når det kommer til akkurat vedlikehold og reparasjoner. Ofte føler man at det er penger å spare når man kjøper brukt, men det er viktig at man tenker disse økonomiske kostnadene inn i valget man tar også, sånn at man ikke ender med å faktisk bruke mer.
  • Få en mekaniker til å vurdere sykkelen. Når man kjøper en brukt motorsykkel, kan det være veldig smart å be en mekaniker om å sjekke sykkelen før man kjøper. Dette gjør at du i hvert fall ikke kjøper katta i sekken, men får det du betaler for.

For de som drømmer om å kjøpe nytt, er det mest det økonomiske aspektet som er viktig, og er et godt grunnlag å tenke på når du for eksempel ser etter MC lån, forsikringer og andre ting. Uansett hva du velger, kommer du nesten med garanti til å elske den sykkelen du velger.