Gjør motorsykkeldrømmen til virkelighet

Det er mange som drømmer om å kjøpe seg motorsykkel, men som kanskje ikke helt har det økonomiske grunnlaget til å realisere den. Dette er det mange måter man løse, men det er i bunn og grunn ikke noe som slår det å spare så mye man kan selv, og heller vente litt md å kjøpe sånn at man kan få et bedre lån. Men hvordan skal man egentlig gå frem til å få til dette, når man kanskje føler at man har råd til å spare noe særlig. Her får du vite litt mer om hvordan du kan gjøre drømmen til virkelighet.

Så GLAD kan du bli for en ny motorsykkel.

Økonomi er noe som ikke så mange av oss elsker å snakke om. Og det er faktisk synd. For det er mange som sliter med å holde orden og oversikt i økonomien sin, og når man ikke har det, er det rett og slett vanskeligere å realisere drømmene sine. Mange tar relativt dyre MC lån i stedet for å se på hvordan de kan optimere forbruket sitt med den inntekten man har, for å faktisk gjøre drømmene sine til virkelighet. Det er faktisk veldig bra å snakke om økonomi, og her kommer noen tips du kan få nytte av.

Skaff deg fullt overblikk

Når du for eksempel ber om et huslån i banken, kommer de til å be deg om å se et budsjett. Og det er ikke tilfeldig. Et budsjett er nemlig en av de aller beste redskapene vi har, til å få orden i økonomien vår, fordi det gir oss en full oversikt over hva vi får inn hver måned, og hva vi bruker. Men mange gjør ikke dette. Det å for eksempel velge en refinansiering kan gi deg mer luft i budsjettet ditt til å spare til en sykkel, fordi det gir deg mye bedre over sikt over hva du skylder.

La budsjettet ditt inneholde:

  • Alle inntekter du har hver måned
  • Alle faste utgifter som går til husleie, strøm og andre utgifter i hjemmet
  • Abonnementer som telefon, Netflix, månedskort på bussen og andre småting
  • Forsikringer, fagforening og andre større utgifter
  • Studielån eller andre lån du betaler ned på
  • Penger til mat og andre utgifter i samme kategori
Slik lager du budsjett.

Gå igjennom økonomien din

Når du har satt deg inn i økonomien din og vet hva som går inn og ut fast hver måned, er neste skritt å se på hva du FAKTISK bruker. For dette kan være helt annerledes enn budsjettet ditt. Kanskje du bruker masse penger på noe du faktisk ikke tenker over engang, og tenkt hvor mye penger du kunne spart, hvis du unne kuttet ned på for eksempel kebab etter en tur på byen, eller på snus.

Det å skaffe seg mål og ikke minst spare til det man ønsker seg, er mye mer motiverende når man vet hva man ønsker seg, fordi alle de pengene man bruker på andre ting, får plutselig en helt annen betydning. Kanskje snusbudsjettet kan byttes ut med sparing til motorsykkel – hadde ikke det vært en mye mer inspirerende måte å bruke pengene dine på?