Forsikring motorsykkel

Når du har en motorsykkel er det viktig å forsikre den. Dette gjør du ved å kontakte et forsikringsselskap. Før du bestemmer deg for hvilket forsikringsselskap som passer, bør du sammenligne tilbud hos flere samtidig. Du bør legge vekt på hva forsikringen omfatter og hva den koster.

Du bør i utgangspunktet velg en forsikring som dekker dine behov. En god forsikring motorsykkel dekker alle skader som kan oppstå på motorsykkelen din. Den dekker også skader om en ulykke er din feil. Dette kan være skader som kollisjon, velt eller utforkjøring. Det er også viktig at forsikringen dekker den lovpålagte ansvarsforsikringen.

Bruk lovpålagt ansvarsforsikring

Når du går til anskaffelse av en motorsykkel bør du med en gang investere i en forsikring. I dag må alle registrerte kjøretøy ha en lovpålagt ansvarsforsikring, som også er et krav ved kjøp av ATV, bil osv. Dette gjelder uavhengig av om du bruker motorsykkelen. Mange velger derfor å skaffe seg en ansvarsforsikring allerede før kjøretøyet er hentet hos selger.

En ansvarsforsikring er god å ha om du har et uhell med motorsykkelen. Forsikringen gjelder om du har kjørt på en gjenstand, bygning eller et annet kjøretøy. Den dekker eventuelle skader på personer som har vært involvert i uhellet. Hvis du kjører uten skadeforsikring må du betale for skadene selv. Beløpet kan bli betydelig om uhellet er stort nok.

En liten snutt om hva forsikring er og hvorfor det er nødvendig.

Sammenlign pris hos forsikringsselskaper

Du bør sammenligne priser hos flere forsikringsselskaper samtidig. De fleste forsikringsselskaper opplyser om gjeldende priser og fordeler på hjemmesiden. De er behjelpelig per telefon om du har spørsmål. Det eneste du trenger å gjøre, er å kontakte kundeservice. Stadig flere aktører tilbyr derimot en sammenligningstjeneste på nett.

Ved å bruke en sammenligningsside får du raskt tilgang til priser og forsikringsvilkår, hos flere forsikringsselskaper samtidig. Deretter velger du det tilbudet som passer best for deg. Hvis du er medlem av NAF, kan du be om gode forsikringsvilkår der. Du kan også be om en samlet pris på flere forsikringer på en gang.

Avregistrering av din motorsykkel

Dersom det skulle vise seg at du ikke kan betale ansvarsforsikringen din, kan du avregistrere motorsykkelen. Denne avregistreringen kan gjøres i en bestemt tidsperiode. Om ønskelig kan skiltene dine bli oppbevart gratis på trafikkstasjonen i totalt seks måneder. Etter seks måneder vil skiltene bli makulert.

Din motorsykkel kan ikke kjøres i denne perioden. Derimot kan du når som helst betale ansvarsforsikringen din, slik at den kan registreres igjen. Dette er en fordel for deg som ikke har tenkt  betale ansvarsforsikring eller annen forsikring, i en gitt tidsperiode. Hvis du selger motorsykkelen din må ny eier sørge for både forsikring og ansvarsforsikring.

Kjør trygt på veien

Det er alltid en god følelse å kunne kjøre trygt på veien. Når forsikringen er i orden kan du kjøre trygt på veien. Dersom uhellet er ute vil du raskt få bistand fra forsikringsselskapet. Om uhellet er ute, bør du sørge for å fylle ut en skademelding. Det er i denne sammenhengen viktig at alle parter er enige om hendelsesforløpet.

Sikkerhetskontroll motorsykkel

Hvis du ikke har skademeldingsskjema, må du huske å ta bilder av motpartens legitimasjon, skilter og eventuelle skader. Det er viktig å sørge for at du får kontaktinformasjonen til motparten. Du bør også huske på å få navn på motpartens forsikringsselskapet.