Topp 10 beste lette motorsykkel som er enkle å sykle

For en nybegynner er det ingenting enklere enn å manøvrere på en lett motorsykkel. De er lettere å håndtere og ikke vanskelige å reparere. Det er også en god mulighet til å lære grunnleggende ferdigheter før du går videre til kraftigere sykler.

Vi er har satt sammen en liste over populære og lette motorsykler som definitivt vil interessere deg. Disse motorsyklene har en tørrvekt på mindre enn 200 kg, noe som gjør dem smidige og håndter bare, noe som gjør dem ideelle for bykjøring, gjørme og til og med sti kjøring!

Så hvis du leter etter en lettvekts lett motorsykkel, og har vanskelig for å finne den perfekte, les artikkelen vår

De beste lette motorsyklene i 2022

10. KTM 1290 Super Duke RR

Den mest ekstreme «ready to race» naken gatesykkelen; den helt nye KTM 1290 Super Duke RR er en dødelig kombinasjon av stil og kraft. Hovedmålet med KTM var å oppnå 1:1 kraft/vekt-forhold, og for å gjøre det måtte ingeniørene komme med en rekke vekt besparende forbedringer. Et komplett sett med lett karbonfiberkarosseri sørger for at sykkelen forblir under 200 kilo, og likevel har KTM på en eller annen måte klart å designe den estetisk som en racersykkel.

For å legge til dette, har de helt nye smidde 7-eikerhjulene redusert vekten ytterligere med 1,5 kilogram, og det oppgraderte litiumionbatteriet sparer også enorme 2,5 kilogram.

Du får også tilgang til en helt ny verden av funksjoner; fra bakhjulstrekk kontroll til gass respons, og for ikke å glemme en hel rekke kjøre alternativer, inkludert ytelse og spor modus!

9. KTM 390 Duke

Med en vekt på litt over 155 kilo produserte KTM en dynamisk lett motorsykkel på 373 cc som produserer anstendige 44 hester.

Den opp-ned forgaffelen og den lette sving armen i støpt aluminium gir suveren håndtering. Lett og kraftig, KTM 390 Duke er ideell for å erobre urbane veier eller landskapet.

Den ensylindrede motoren har et behagelig dreiemoment som bidrar til en flott opphenting. Den nyere versjonen er utstyrt med et ABS-system som standard (Supermoto ABS). Så hvis du er nybegynner, er sannsynligheten for å falle fra et låst forhjul betydelig redusert. Og selv om du klemmer på bremse spaken foran, vil ikke hjulene låse seg selv, i stedet stopper de veldig jevnt.

I tillegg viser et avansert elektronisk dashbord kjørelengde, gjennomsnittlig forbruk, gjennomsnittlig hastighet, girskift og sidestøtte.

8. Husqvarna 701 Supermoto

Vi har blitt betatt av Husqvarna 701 Supermoto siden lanseringen. Hver detalj i denne sykkelen er gjennomtenkt slik at syklistene kan få alle de ekstreme følelsene på banen. 701 Supermoto mottar sin moderniserte ensylinder fra Duke med en andre balanse aksel, kortere slaglengde og Unicam ventilkontroll.

Supermotoen har Brembo radielle fire stempel kalipere på en 320 mm flytende skive foran og en enkelt-stempel-caliper på en 240 mm flytende skive bak. Terrengbremsemoduser er tilgjengelige via en valgfri nøkkel, som lar front bremsene støtte ABS og samtidig koble ut ABS bakfra om nødvendig. Du kan også slå av ABS helt.

Den er fullt utstyrt for terrengkjøring; du får frontlykter, baklys, speil, nummerplatefester, ABS, traction control, easy release slipper clutch, og en ny LCD-instrumentklynge.

7. Ducati Monster 797

Ducati Monster 797 legemliggjør et tidløst design, og det er grunnen til at den er relevant selv etter 25 år! Denne sykkelen kombinerer sport, stil, kompakthet, praktisk og banebrytende teknologi og appellerer definitivt til Ducati-fans over hele verden. I tillegg lar det deg bli medlem av Monster eierklubben.

797 er en klassisk sykkel fra midten av nittitallet som kombinerer topp moderne teknologi i form av en Trellis-ramme og en luftkjølt L-dobbeltsylinder. Bensintanken i stål og hodelyktene ligner nesten på Monster 1200 mens instrumentgruppen er den samme som monster 821. Tett chassis, kompakte dimensjoner, ATCP-clutch og 320 mm Brembo-kalipere gir den typiske monster følelsen.

Selv om sykkelen er litt dyrere enn konkurrentene, er Monster et ikon på 25 år og 797 er den mest praktiske måten å få en del av arven på.

6. Yamaha YS 125

Yamaha YS 125 ble først introdusert på det vestlige markedet i 2017 som en etterfølger til YBR 125, og er en av de mest populære lett motorsykkel for nybegynnere. Modellen er basert på en ensylindret 2-ventils luftkjølt injeksjons motor med et volum på ca. 125 cm³; produserer rundt 11 hestekrefter 7500 RPM og 10,8 NM med maksimalt dreiemoment.

Utenom motoren får du også en oppgradert klassisk teleskop gaffel, en stålramme og en svingarm som kompletteres av enkle støtdempere. Tilsynelatende forblir chassiset uendret, med unntak av setet, som har blitt 15 mm høyere.

5. Kawasaki KLX 250

Kawasaki KLX 250 enduro-motorsykkel er et av merkets lengste prosjekter. Den dukket først opp i 1979 på det nordamerikanske markedet. Den er basert på 2T (to-takts), som ble brukt på KX125 enduro av egen produksjon. Motoren ble redesignet for 4T, doblet i volum og justert i samsvar med europeiske utslipps normer.

Arven etter KLX som cross-sykkel fortsetter selv i de nyeste modellene; en omkrets ramme laget av lett stål, en 26,5° rake, kombinert med en justerbar langveis teleskopisk USD-forgaffel, en Uni-Trak bakfjæring med en sving arm i aluminium og en ren terrengklaring på nesten 30 cm!

Kawasaki fortsetter å gi rytterne den ultimate komforten i klassen med ERGO-FIT justerbart styrefestesystem og justerbare fotstøtter som passer til et bredt utvalg av ryttere. Med en effekt på 22 HK og en vekt på 138 kg føles KLX 250 alt annet enn treg.

Bortsett fra dens imponerende ytelse, er denne lett motorsykkel en veldig god investering for fremtiden. Uansett hvor absurd det høres ut, men dette er en sjeldenhet og etter et par år vil det garantert øke i pris. Slik kan du bli rik.

Noen investerer i eiendom, noen i aksjer, noen i motorsykler og noen i kryptovaluta. Og overalt er det plusser. Ved hjelp av kryptovaluta kan du for eksempel betale for kjøp, reise, eller til og med gjøre transaksjoner i et nettcasino. I dag bruker mange populære ressurser kryptovaluta i form av innskudds- og uttaksmetoder. Det er helt trygt, og det er verdt å si at det er veldig praktisk. Du trenger ikke å bekymre deg for å overføre ekte penger, du kan bare nyte det fantastiske spillet.

4. Kawasaki Z125

Modellen til den budsjett nakne lett motorsykkel Kawasaki Z125 dukket først opp i 2019. Den ble utgitt parallelt med sports versjonen av Ninja 125, som hadde som mål å være i samsvar med A1-lisensinnehavere (Europa).

Den har sekstrinns girkasse med sporty clutch, bredt styre, 290 mm foran og 220 mm bak skivebremser med doble stempelkalipere.

3. Yamaha MT-07

Yamaha MT-07 ble utgitt i 2013 og målrettet mot følgende globale markeder:

  • Japan
  • Europa
  • Nord Amerika

Blant hovedtrekkene; Yamaha MT-07 drives av en 689cc væske kjølt inline-2-motor som yter rundt 75 hestekrefter og 68 Nm dreiemoment.

2021 MT07-serien inkluderer forbedrede bremser, noen justeringer av motoren som gjør den både euro 5-kompatibel. Den har bredere og justert styre og led-lys rundt.

2. Suzuki SV 650

I 2017 ble Suzuki SV650 fullstendig gjenfødt. Den gjennomgikk en ansiktsløftning og ble en fashionista. Den helt nye SV650 har en mye kraftigere 645cc 90° V-twin, som produserer rundt 70 hester med kraft og veier bare 165 kg.

SVs motor har vært fengslende så lenge den har eksistert. Den er designet for å takle ethvert trafikkaos på en enkel måte. På grunn av motorens karakteristiske forovertilt, ligner den visuelt på Ducati-motorer, ofte referert til som L-formede motorer.

Motoren fikk en Euro 5-oppdatering og er nå enda mer drivstoff effektiv. Sittestillingen er fin og dyp, sammen med den smale benken sørger dette for at også mindre personer har en sikker holdning.

Som det viser seg, er lett motorsykkel etterspurt, både blant nybegynnere og blant de som ønsker et enkelt og upretensiøst transportmiddel i urbane byer. Dessuten har en rekke land holdt mono kopper for SV650-eiere, og i USA har denne lett motorsykkelen blitt den mest populære sykkelen på banedager!

1. Benelli BN 125

Med sin kantete design, iøynefallende røde ramme og Benelli-løven på tanken, er BN 125 gjenkjennelig på avstand. Den luftkjølte firetaktsmotoren med elektronisk innsprøytning er ikke bare lav i utslipp, men er også ekstremt økonomisk (forbruk på kun 1,7 liter/100 km. Sykkelen er estetisk tiltalende og er designet spesielt for urban bruk, primært rettet mot yngre generasjon motorsyklister.

Den ensylindrede 125 cc firetakts luftkjølte motoren er i stand til å utvikle en effekt på 11,1 hestekrefter ved 9500 RPM og et maksimalt dreiemoment på 10 NM ved 7000 RPM. Den har en 5-trinns girkasse, espalier av stålrør og 17-tommers aluminiumsfelger.

BN 125 bruker en opp-ned teleskop gaffel foran og en monofjærstag bak. Den har en enkelt skive med en diameter på henholdsvis 260 mm og 240 mm foran og bak.

Konklusjon

Selvfølgelig elsker vi alle å rase på banene og nyte utsikten over naturen mens vi kjører lett motorsykkel, men den harde sannheten i livet er at vi bruker mesteparten av tiden vår på en motorsykkel som beveger seg fra punkt A til punkt B rundt i byen: vi går på jobb, hjem, butikker og andre ting. Det er derfor vi bestemte oss for å sette sammen en liste over 10 lette motorsykler som vi tror er gode for den daglige rutinen til en byboer.