4 tips til å få råd til drømmemotorsykkelen

Som entusiastisk motorsyklist er det nok mange som ønsker seg en ny sykkel, eller som drømmer om å kjøpe en helt spesiell modell. Det finnes mange flotte sykler der ute, men en fellesnevner er at de er svært dyre. Dette er jo tross alt en stor maskin, og noe som er en stor investering. Det finnes flere måter du kan spare opp til drømmemotorsykkelen, og gjøre kjøpet litt billigere på.

1.   Lån penger til kjøpet

Det aller første du kan vurdere å gjøre når du skal kjøpe deg en motorsykkel, er å låne penger til kjøpet. Mange tyr til et lån i banken når de skal kjøpe større ting som kjøretøy eller boliger. Før du tar opp et slikt lån er det viktig å se gjennom egen økonomi, og vurdere om det passer for deg å ta et lån. i tillegg må du finne en pålitelig långiver, og et lån som passer din situasjon. Du kan lære mer om lån hos Sambla.

2.   Kjøp en brukt motorsykkel

Når man skal kjøpe seg en ny motorsykkel så drømmer mange om den mest moderne og nyeste modellen, men du kan spare mye på å kjøpe brukt! Det finnes et helt hav av brukte sykler der ute som er i god stand, bare billigere. Da er det ikke sikkert du får akkurat den modellen du ønsker, men det er definitivt et godt alternativ om du ønsker å spare litt. Pass på at du får det du betaler for, og se gjerne motorsykkelen i virkeligheten før du gjennomfører kjøpet.

3.   Sett opp en spareplan

Med en gang drømmen om en ny motorsykkel kommer, så er det lurt å sette opp en spareplan. Denne kan gjøre det mye lettere for deg å få råd til motorsykkelen du ønsker, og det gir dessuten en bedre oversikt ove egen økonomi. Finn ut hvilke faste og variable omkostninger du har, og hvor mye inntekten din er på. Deretter kan du fordele pengene på utgiftene, og sette av en egen post til sparing. Da er det lettere å spare en satt sum i måneden, slik at du omsider får kjøpt motorsykkelen. Det kan uansett være fint å ha sparepenger liggende hvis det plutselig skulle skje noe med motorsykkelen og den må repareres for eksempel.

4.   Selg den gamle motorsykkelen din

Hvis du søker en motorsykkel som kan erstatte den du har nå, så kan det være en god ide å selge motorsykkelen du allerede har. Da får du litt penger som kommer godt med når du skal punge ut for en ny motorsykkel. Du kan også selge enkelte deler, eller leie ut motorsykkelen om du finner ut at dette lønner seg. Du kan selge motorsykkelen din en rekke steder på nett, for eksempel på finn.no, eller hos en forhandler. Det kan være lurt å få motorsykkelen verdi ansatt om dette ikke er noe du har kunnskap om fra før, slik at du sikrer deg det rette beløpet for motorsykkelen.